Kondiční trénink zdravého funkčního dýchání – Oxygen Advantage™, otázky a odpovědi

Datum konání

23. 10. 2024    
17:00 - 18:00

Rezervace

800,00 Kč
rezervovat

Místo

Slunná 27 Therapy centrum
Slunná 27, Praha 6

Kategorie

Pro lepší zdraví a imunitu. Uvolni svůj nos a posil respirační systém. Užij si krásný pocit z lehkého uvolněného dýchání a maximálního okysličení těla. Nauč se efektivně meditovat.  Procvič si v praxi cvičení, která třeba znáš a nemáš na ně čas. Vyzkoušej si náročnější cviky pod dohledem.

 

PRAXE DECHOVÝCH TECHNIK

Dýchej zdravě a efektivně ve volném čase při procházkách, tůrách na horách, běžkách, kole, při běhu atd.. Posil imunitu a omez virózy. Zlepši svojí dechovou kondici a svůj sportovní výkon. Nezáleží na tom, zda-li sportuješ nebo si přeješ začít dýchat zdravě nebo se zdravě otužovat. Trénink je určen pro každého, kdo si přeje zlepšit velmi efektivně, udržitelně a zdravou cestou své zdraví. Předejít rýmyčkám a virózám nebo zlepšit kapacitu svého respiračního systému.

Zlepšení fyzického výkonu: Metodika Oxygen Advantage™ se zakládá na vědeckých principech, které vám pomohou zvýšit hladinu kyslíku v těle a optimalizovat váš dech pro větší vytrvalost, rychlost a sílu.

Zlepšení spánku: Správná dýchací technika má pozitivní vliv na kvalitu spánku. S Oxygen Advantage™ můžete dosáhnout klidnějších nocí a energičtějších dní.

Podpora celkového zdraví: Správné dýchání má pozitivní vliv na imunitní systém, trávení a mnoho dalších funkcí těla. Oxygen Advantage™ vám pomůže dosáhnout celkového zlepšení zdraví.

Zdravé otužování: Správně prováděné otužování včetně úvodních dechových cvičení má zejména pozitivní vliv na imunitní systém, fyzickou kondici a podporuje fyzickou i psychickou odolnost.


Znáš to také?

  • Vstaneš někdy ráno a jsi unavený/á?
  • Dochází ti přes den energie?
  • Zase jsi byl/a nemocný/á?
  • Máš alergii? Astma?
  • Nevíš, jak začít s otužováním?
  • Spíš s otevřenou pusou nebo tě trápí chrápání?
  • Sportuješ a hledáš cesty, jak vylepšit výkon?
  • Rychle se zadýcháš třeba při cestě do schodů?

Co na tréninku procvičíš?

Techniky dechových cvičení bez pohybu i s pohybem. Venku i uvnitř. Naučíš se meditovat, lépe spát a dýchat zdravě při sportu.


Důležité informace:
Minimální počet účastníků: 2
Cena: 800 Kč


Co je metodika Oxygen Advantage™?

Jednoduché, vědecky potvrzené dechové techniky pro zlepšení zdraví a kondice. https://oxygenadvantage.com

Světově uznávaný autor a dechový specialista Patrick McKeown se od mladého věku potýkal s astmatem a spoléhal se na řadu léků i inhalátorů, dokud ve 26 letech neobjevil metodu Buteyko, která mu pomohla zbavit se příznaků. Díky hlubšímu studiu této metody a své dlouholeté praxi napsal založil celosvětově největší školu dechu OXYGEN ADVANTAGE.

OA™ je série jedinečných dechových cvičení pro optimální zdraví a sportovní výkon. Cvičení se zaměřují na dva pilíře: funkční dýchání a simulaci výškového tréninku. Studujte vlastním tempem, online nebo s osobní podporou.

Dechové techniky OA™ pomohly milionům lidí na celém světě, od pacientů s astmatem až po olympioniky.

Teorie, praxe a měřitelnost

  • Metodika umožňuje efektivně kombinovat teorii a praxi s měřením a ověřováním výsledků
  • Techniky a postupy jsou vědecky ověřeny a podloženy výkony mnoha sportovců z různých sportů

Pro koho je kurz?

Trénink je vhodný pro každého. Pokud s účastí z jakýchkoliv důvodů váháš, můžeš mě kontaktovat pro konzultaci.

Kdo Tě bude provázet?

Jan Žalud

Zakladatel projektu Terapie dechem, certifikovaný breathwork facilitátor v Breathing Space, mentor Breathing Space, certifikovaný instruktor OXYGEN ADVANTAGE®, kondiční specialista (FTVS UK), předseda sportovní akademie HESU, ředitel AMON System.

Zkušenosti z vrcholového sportu ho naučily trpělivě postupovat k cíli, nezastavovat a neustále se posouvat vpřed. Mezi vášně Honzy patří sport, potápění, zdolávání 5 tis. hor, cestování a jednoznačně dech, který propojuje a integruje vše, co se doposud naučil.

Vedení tréninků Honzu nesmírně baví. Sám si prošel těžkým obdobím a dech byl tím hlavním, co mu pomohlo. Honzu fascinuje fakt, že i když se po většinu života pohyboval ve vrcholovém sportu, nikdy se nesetkal s tím, že by ho někdo učil správně dýchat. Naopak viděl okolo sebe u sportovců časté zdravotní komplikace jako astma, alergie a časté virózy. Nyní je jasné, že velká část je způsobená špatným způsobem dýchání. Proto se nyní velmi rád dělí o zkušenosti a poznatky se svými klienty.

Kdy workshop není vhodný? 

  • Dechová cvičení OA™ jsou velmi bezpečná. Dokonce jsou v celé řadě případů velmi vhodná i pro rekonvalescenci. Pokud si nejste jisti, doporučuji konzultaci s lektorem před absolvováním kurzu.
  • Kontraindikace, při které nedoporučuji účast: těhotenství.

Rezervace

Vstupenky/lístky

Typ lístku Cena Počet míst
standardní vstupenky 800,00 Kč

Registrační údaje

Souhrn rezervace

1
x standardní vstupenky
800,00 Kč
Celková cena
800,00 Kč