Jak ti dech může pomoct při diagnóze: rakovina?

Klíč k přijetí diagnózy, důležitým rozhodnutím a změnám v životním režimu, podpoře léčby, podpoře zdraví a fyzické kondice a pomoc při regeneraci následků léčby.

Věnování se svému dechu může být prvním krokem na cestě k úspěšnému zvládnutí léčby. Dech je nástrojem, který máme stále po ruce, a přesto často podceňujeme jeho sílu. Dnes se podíváme na způsoby, jak pracovat na svém dechu, a jakými způsoby můžete vlastní každodenní aktivitou přispět aktivně k léčbě.

Má oblíbená motta platí i zde: „Méně je více“ a „Hlavní je začít praktikovat již dnes“.

Jak můžete začít?

  1. Ihned na základě krátkých videí a popisů cvičení, které obdržíte e-mailem na základě registrace. Změřte si nejprve zdarma „TEST dechové kondice“ zde, ať víte, jak na tom jste s dechem. Poté dostanete emailem tipy, jak s dechem dále pracovat.
  2. Můžete také využít zdarma dotazník vašeho psychického stavu pro vlastní sebereflexi zde, poté opět obdržíte jinou sadu emailů s konkrétními tipy na cvičení pro zlepšení.
  3. Nejlepší a nejefektivnější je trénink na živo. Využijte tedy možnost osobního setkání se mnou.
  4. Pořádám také ochutnávkové večerní workshopy a on-line meditace. Individuální terapie pro malé skupinky. 3 a více osob (na živo či on-line). Veřejně vypsané workshopy a kurzy na www.terapiedechem.cz
  5. Individuální osobní tréninky a terapie na míru pro 1-2 osoby (na živo či on-line). Nejsilnější a nejúčinnější možnost.
  6. Několikadenní retreaty. Vrcholek ledovce. Nejsilnější a nejhlubší možnost pro změnu, nalezení vize, energetický restart. Podpoření velké životní změny. Nalezení motivace a otevření kreativy.

Video pacientky KLÁRY a jejích zkušeností se zařazením dechových cvičení během léčby:

Zdravý dech = dech nosem: klíč k energii, vitalitě a klidu

Zdravý dech je základem naší vitality. Dýcháním nosem se nám otevírají dveře ke zdraví a pohodě. Filtrace a zvlhčování vzduchu nosem napomáhají udržovat naše dýchací cesty zdravé, což je zásadní pro prevenci infekcí a alergických reakcí.

Dech a Relaxace:

Práce na zdravém dechu je klíčem k zklidnění mysli. Vědomé dýchání nosem aktivuje parasympatický nervový systém, což vede k relaxaci a snížení stresu. Dech se stává mostem mezi tělem a myslí, podporuje stav mindfulness a klidu.

Dopad na zdraví:

Dýchání nosem zajistí nejlepší možné okysličení buněk, tkání, svalů, orgánů a mozku. Zajistí vydatný spánek a dodá nám energii. Má pozitivní vliv na náš imunitní systém. Filtrace vzduchu nosem snižuje pravděpodobnost infekcí a alergických reakcí. Dále napomáhá uvolňovat dusičnany, které hrají klíčovou roli v cévním zdraví.

Vliv na relaxaci a klid:

Dech a nervový systém:

Dýchání nosem má také hluboký vliv na náš nervový systém. Pomalé a hluboké dýchání nosem aktivuje parasympatický nervový systém, což vede ke zklidnění, snížení stresu a napětí.

Mindfulness a přítomnost:

Vědomé dýchání nosem nás přenáší do okamžiku přítomného okamžiku. Tento jednoduchý akt nás spojuje s naším tělem a myslí a podporuje stav mindfulness a klidu.

24 Hodin Vědomého Dechu

Dýchání nosem může být výzvou, zejména pokud často dýcháme ústy a když jsme ve stresu, napětí a úzkosti. Ale zkuste si to postupně zahrnout do vašeho každodenního života.

Jednoduchá ranní praxe:

Začněte svůj den s krátkou meditací na dech. Sedněte si pohodlně a zaměřte se na svůj dech. Cítíte, jak vzduch vstupuje do nosu a opouští ho. Tato několikaminutová ranní praxe vám pomůže nastavit tón pro zbytek dne.

Dýchání během dne:

Během svých každodenních aktivit se snažte si být vědomí svého dechu. Zkuste dýchat klidně a hluboce nosem. Zkuste si uvědomit váš dech dřív, než reagujete na stresové situace.

Večerní relaxace:

Před spaním si udělejte chvíli na vědomé dýchání. Pomůže vám to zklidnit mysl a připravit se na odpočinkový spánek.

Terapie dechem je vhodná pro každého. Kdo by si nepřál vstávat ráno plný energie? Mít odolnější imunitní systém? Zbavit se alergií a astmatů? Umět vypnout hlavu a žít ve větší přítomnosti bez ovlivňování neustálým během myšlenek, doměnek, strachů, obav apod.?

REFERENCE:
Více o mě a reference naleznete na hlavní stránce a v sekci „O mě“.

Podobné příspěvky